Zoals ik jullie al liet zien in de throwback van vorige week was het een bijzonder druk weekje. Iedere dinsdag heb ik sinds kort zwangerschapsyoga bij goeroe Thamar. In een klein groepje bereidt ze ons op een relaxte manier voor op de bevalling. In tegenstelling tot mijn angsten voor iedere andere zwangerschapscursus voel ik me hierbij prima. Het enige nadeel is dat ik uit werk naar huis moet racen om snel een hapje te eten, om mij vervolgens om 19:00 uur weer bij de yoga te melden. Dat betekent een beetje schipperen met de tijden en iets bedenken dat ik snel kan klaar maken, maar wat Thole eventueel later ook kan opwarmen.

Zelf ben ik niet de grootste pasta-eter ter wereld en eet ik het eigenlijk bij voorkeur alleen in een echt Italiaans restaurant. Wat tevens nog net door de beugel kan is verse pasta van een (Italiaanse) traiteur. Geef de zwangerschapshormonen maar de schuld, vorige week liep ik door de supermarkt en had ik plots een pak ravioli in mijn handen. Wel van de versafdeling, dat wel, en dan de volkoren variant met ricotta spinazie vulling. Laten we het er maar op houden dat het schijnbaar mijn interesse wekte. Meneer vond het resultaat beter dan ikzelf, maar het kon ermee door. De saus daarentegen was subliem en die deel ik dan ook graag met jullie. Kies voor de ravioli waar je gelukkig van wordt, vers van de Italiaan of vers van de supermarkt.

Spinazie-pastasaus (4 personen)
– 600 gr verse spinazie
– 125 gr crème fraîche
– rode ui
– 2 knoflooktenen
– peper & zout
– olijfolie

Schil en snijd de ui in halve reepjes. Pel en pers de knoflookteen uit.

Verhit wat olijfolie in de pan en fruit hierin de ui. Voeg als de ui glazig is beetje voor beetje de spinazie toe, totdat alles is geslonken. Roer er als laatste de crème fraîche doorheen en breng op smaak met peper & zout.

43923abc-5987-466d-88fe-edd7a2daf102