Jep je leest het goed, waren de eerste drie versies van de Seeser Salad al subliem is deze vierde variant wederom eentje om niet te vergeten. Laat de originele Caesar Salad compleet links liggen en focus je vanaf nu af aan alleen nog maar op de Seeser Salad. Wellicht het toppunt van arrogantie, maar alleen al door de naam is dit simpelweg een topgerecht. Nee hoor jongens, geen zorgen ik blijf met beide benen rustig op de grond staan. Het heerlijke van de Seeser versie is gewoon dat je niemand op je dak krijgt dat je de originele versie van de heer Caesar Cardini te kakken zet. Geen ansjovis, wel kip, Parmezaan of niet? Dergelijke vragen zijn niet van toepassing en je maakt gewoon de variant waar je zin in hebt.

De Seeser Salad Slabootjes zijn ontstaan op een dag dat we even ons best willen doen qua eten (lees: er is teveel gecheat). In plaats van de originele Seeser Salad bouwen we deze keer bootjes en doen we daar alle ingrediënten in. Lekker met je handen eten en nog heerlijk gezond ook. Het blijft een grote favoriet en ben erg benieuwd wat jullie van dit recept vinden. Wellicht tot een Seeser Salad 5.0!

De recepten van de eerdere versies vind je hier, hier & hier!

Seeser Salad Slabootjes (4 personen)
– 350 gr kippendijen;
– 50 gr geraspte Parmezaanse kaas;
– 100 gr ontbijtspek;
– 4 stuks mini romaine sla;
– 1 1/2 el sambal;
– 1 el pikante paprikapoeder (eventueel ook nog wat pikante kipkruiden als je die in huis hebt);
– 4 eieren;
– peper & zout; en
– olijfolie.

Snijd de kippendijen in vierkante blokjes. Marineer de kippendijen met de sambal en de paprikakruiden en breng op smaak met peper & zout.

Snijd de spek in dunne reepjes. Doe een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de ontbijtspek uit. Als de ontbijtspek lekker knapperig is laat je de ontbijtspekjes uitlekken op een vel keukenpapier. Gooi het vet van de ontbijtspek niet weg. Bak hierin namelijk de kippendijen in 10-12 min gaar en knapperig.

Zet ondertussen een pan met water op het vuur en kook de eieren – vanaf het moment dat het water kookt – ongeveer 4 min. Giet de eieren af, laat ze schrikken met ijskoud water, pel de eieren en snijd in vieren.

Was de romaine sla, haal de blaadjes los. Doe de sla, kippendijen, eieren, spek en de geraspte Parmezaanse kaas in bakjes. Ga lekker aan tafel zitten en bouw je eigen Seeser Salad slabootjes.

IMG_8723