Oeps, scrollend door mijn foto’s op Instagram zie ik dat ik een belofte niet ben nagekomen. Onderaan de post staat dat ik zo’n twee weken geleden al het recept voor de naanpizza’s online zou zetten. Tot op heden is dat nog niet gebeurd. Niet getreurd, ondanks dat het meer een The Lion Cheats is past het ook wel bijzonder goed bij een snelle en makkelijke maandag.

Naast pitabroodjes, wraps of Libanese platbroden leent naan zich uitstekend voor het maken van een “pizza”. Je hoeft helemaal niet Indiaas te eten om naan te gebruiken. Net zoals vandaag maak je er gewoon pizza’s van. In principe zijn zo’n beetje alle toppings geschikt voor op de naan, maar vandaag gaan we voor gehakt.

Naanpizza’s (4 personen)
– 4 stuks grote naan
– 300 gr rundergehakt
– paprika
– 2 bollen buffelmozzarella
– rode ui
– avocado
– peper & zout
– olijfolie
– optioneel tomaat, chilivlokken & knoflook

Verwarm de oven voor op 200 gr.

Pel en snipper de rode ui en meng met de fijn geprakte avocado. Als optie zou je ook een snelle guacamole kunnen maken door de avocado in een keukenmachine te malen met de rode ui, tomaat, knoflookteen en een snufje chilivlokken. Breng welke variatie je ook gebruikt de avocado op smaak met peper & zout.

Rul het gehakt in een scheutje olijfolie. Dep de buffelmozzarella droog met een vel keukenpapier en snijd of scheur in stukken. Was en snijd de paprika in dunne repen.

Leg de naan naast elkaar op een ovenrooster met bakpapier. Verdeel als eerste de avocado over de broden, dan het gehakt, de paprika en als laatste de mozzarella. Schuif de naanpizza’s de oven in, totdat de mozzarella gesmolten is.

IMG_0010IMG_0009