Zo, het vreetfestijn en eten op locatie van vorige week is over. De Throwback was luidt en duidelijk: ik moet meer in de keuken staan. De laatste paar weken zijn in gegaan en we gaan de dosis groenvoer opvoeren. Donderdag heb ik gewoon alweer mijn laatste dag werken. Ik kan het bijna niet geloven dat het einde in zicht is. Dan niet het einde van mijn vrije leven he, maar het einde van mijn zwangerschap. De komende tijd ga ik veel aan de wandel en vanmiddag naar de markt voor een lading vers fruit en groenten. Vanavond staat er een meatloaf op het menu en morgen een hele geroosterde pompoen als ik die nog kan krijgen. Kortom, we gaan een lading recepten verzamelen voor de komende periode. Het voorwerk kan beginnen voor als ik straks even offline ga.

Vandaag een snelle ravioli met bolognese saus. Heb je zin om uitgebreid te koken maak dan een homemade pastasaus. Zie voor een basisrecept voor pastasaus o.a. Kinderpasta, Pasta met verse tomatensla of Pasta uit de oven. De tip is om een mega batch te maken die je kan invriezen. Op momenten zoals vandaag hoef je dan niet naar een kant-en-klare versie te grijpen, maar haal je een portie uit de vriezer. En het excuus “ik heb een kleine vriezer” wil ik niet horen. Ik heb thuis ook alleen zo’n mini la, maar toch zit die altijd vol met soep, saus, bladerdeeg en wraps. Het is gewoon een kwestie van strategisch indelen. Heb je hier nou allemaal echt geen zin in ga dan naar de winkel en scoor een goede saus bij bijvoorbeeld Marqt of EkoPlaza. Ik pimp deze zelf altijd nog wel een beetje voor wat extra smaak.

Snelle ravioli met bolognesesaus (4 personen)
– 400/500 ml pastasaus
– 400 gr rundergehakt
– knoflookteen
– rode ui
– 1 el Italiaanse kruiden (vers of gedroogd)
– tabasco (optie)
– Parmezaanse kaas (als topping)
– 500 gr ravioli naar keuze (bijv mozzarella/tomaat, ricotta/spinazie, gegrilde groenten)
– olijfolie
– peper & zout

Heb je zelf pastasaus gemaakt op basis van één van bovengenoemde recepten dan laat je de knoflookteen, ui, tabasco en Italiaanse kruiden achterwege.

Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflookteen. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflookteen. Als de ui glazig is geworden, na ongeveer 2 min, voeg je het rundergehakt toe. Rul het rundergehakt en breng op smaak met peper & zout.

Zet ondertussen een grote pan met water en een flinke snuf zout op. Breng het water aan de kook.

Voeg de pastasaus toe aan het rundergehakt en voeg naar wens de Italiaanse kruiden en een druppel tabasco toe. Laat de bolognese saus pruttelen terwijl je aan de slag gaat met de ravioli.

Kook de ravioli volgens de instructies beetgaar. Giet de ravioli af, schenk er een druppel olijfolie overheen en hussel voorzichtig. Verdeel over de borden en schep de bolognesesaus eroverheen. Als laatste mag er een beetje vers geraspte Parmezaanse kaas overheen.

img_2167