Dit wordt denk ik de spannendste Pasen ooit! Mijn gevoel zegt namelijk dat we een Paaskindje krijgen. Nu begrijp ik dat ik daar niet alle hoop op mag vestigen, maar eigenlijk doe ik dat stiekem wel. Het begon met het aftellen van maanden, toen weken, daarna dagen en inmiddels zijn het uren. Nieuwsgierigheid wint het boven alles en daarnaast is het (wat mij betreft) wel mooi geweest. Zo, dat is eruit en nu mag ik het niet meer zeggen, want straks duurt het onverhoopt nog twee weken. Je kan begrijpen dat we die optie te allen tijde proberen te voorkomen, helaas heeft de kleine man toch echt het laatste woord.

Vrijdag is alweer Goede Vrijdag en dan vanzelfsprekend Pasen op zondag en maandag. De lente heeft haar intrede gedaan en ondanks het weer staan de eerste lammetjes in het land. Pasen draait bij iedereen voornamelijk om ontbijten, brunchen en lunchen. Je denkt snel aan gerechten met ei, maar vergeet niet de eerste asperges en uiteraard lamsvlees. Voor jullie heb ik de recepten op mijn blog afgestruind en de lekkerste voor jullie op een rijtje gezet. Daarnaast nog wat aanraders van mijn medebloggers die er zo goed uitzagen dat ik ze zelf wel wilde maken.

Geen Pasen zonder ei. Daarom een top 5 paasrecepten met ei in de hoofdrol.

1. Grote favoriet blijven de croissanttaartjes.

20140405-173957.jpg

2. Dankzij dit filmpje van Ianna van Beginspiration kan iedereen een ei pocheren. Dit broodje avocado met een gepocheerd ei ga ik dan ook zeker weten maken in de nieuwe keuken.

img_2596

3. Maak eens een keer iets geheel anders tijdens Pasen, zoals deze maiskoekjes met tomaten-ui sla.

img_1719-1

4. De kokospannenkoeken met kokos, blauwe bessen en veel rood fruit zijn altijd een feest.

unnamed (5)

5. Als laatste de ontbijtmuffins met havermout & bessen van Made by Ellen. In een ontzettend leuk filmpje legt zij uit hoe je in een mum van tijd deze ontbijtmuffins op tafel zet.

img_2600