De laatste tijd heb ik weer wat meer in de keuken gestaan en daar zijn, vind ik zelf, ontzettend lekkere recepten uit ontstaan. Zoals deze kiprolletjes met pesto, twee soorten kaas en een salade met balsamico dressing. Zelf ben ik dol op balsamicoazijn en gebruik het bijna dagelijks als basis voor een dressing. Toen ik deze hele mooie Italiaanse balsamico azijn van Mazzetti (Aceto balsamico di Modena) opgestuurd kreeg om te testen vond ik het meteen perfect passen bij deze kiprolletjes met een Italiaanse twist. 

Mocht je net zo fan als ik zijn van de balsamico azijn van Mazzetti dan heb ik hier nog een paar lekkere recepten voor je: Balsamico & sojasauskippendijen, Steak & Balsamico tomaten of de ultieme favoriet Italiaanse kip uit de oven.

En dan nu snel door naar de nieuwe favoriet!

Italiaanse kiprolletjes met pesto & sla met balsamico dressing (4 personen)
– 4 kipfilets
– 50 gr Parmezaanse kaas
– 4 el pesto
– optioneel 8 plakken belegen kaas
– Parmezaanse kaas
– 250 gr romaatjes
– scheut witte wijn
– zak sla
– olijfolie
– 2 el Mazzetti Aceto balsamico di Modena
– peper & zout

Snijd de kipfilets in de lengte door de helft, leg er een stuk vershoudfolie op en sla de 8 kipfilets plat met de achterkant van een pan. Snijd 8 tomaatjes in dunne plakjes. Bestrijk de kipfilets met pesto, leg er een plakje kaas en wat geraspte Parmezaanse kaas op en als laatste een tomaatje per kipfilet. Daarna rol je de kipfilets tot een rol en zet ze vast met een (saté)prikker. Breng op smaak met peper & zout.

Snijd de overige tomaatjes door de helft.

Verhit in een pan wat olijfolie en bak de kipfiletrolletjes rondom goudbruin, blus af met een scheut witte wijn, voeg de tomaatjes toe en draai het vuur zacht. Draai regelmatig de kipfilet om en sudder het geheel voor zo’n 8-10 min totdat ze gaar zijn. 

Ondertussen maak je de sla. Als je goede balsamico azijn hebt, zoals deze van Mazzetti, heb je niet meer nodig dan goede olijfolie en balsamico. Schenk wat olijfolie op de sla en de balsamico azijn, hussel door elkaar en verdeel de sla over de borden. Leg de kiprolletjes op de sla en rasp er wat verse Parmezaanse kaas overheen.