Ik kreeg laatst de opmerking dat er vrij veel gerechten met kip op mijn website te vinden zijn. Hoogste tijd om daar eens een mooi overzicht van te maken. Via de statistieken op de website heb ik een top 5 gemaakt, want ik kwam er zelf totaal niet uit. Zo te zien ben ik inderdaad erg fan van kip! Hierbij wat kipspiratie…

1. Kip Fajitas

Naar een recept van Jamie Oliver en een twist van The Lion Kitchen maakte ik deze fajitas met kip. Een gerecht dat zich uitstekend leent voor wanneer je meerdere mensen te eten krijgt of om samen met kinderen te eten. Zet alles gewoon op tafel en zelf lekker bouwen met wat jij erop wilt -> het recept

IMG_5079.JPG

2. Kip Pesto

Dit meen je niet!! Het door mij persoonlijk meest gehate recept is op nummer 2 beland. Dan zit ik er misschien toch nog weleens naast wat jullie lekker vinden. Vriendlief is hier ongetwijfeld hartstikke blij mee -> het recept

IMG_7419

3. Italiaanse kippendijen

Dit gerecht kan ook eigenlijk niet ontbreken in de top 5. Het is één van de gerechten waarvan ik van mijn lezers de meeste foto’s opgestuurd heb gekregen.
Het blijft een echte winstpakker -> het recept

IMG_5589.JPG

4. Curry met kippendijen en doperwten

Oelala dit gerecht vind ik uitstekend passen bij het regenachtige weer van vandaag. Een goede maaltijd voor tijdens de beginnende herfst -> het recept

jamiecurry001

5. Kip piri piri

Soms vergeet ik gewoon wat er allemaal op The Lion Kitchen te vinden is. Bij het lezen van de kip piri piri krijg ik er gelijk weer zin in -> het recept

IMG_7878[1]IMG_7877[1]