Mijn eerste quiche die ik, volgens mij, ooit heb gegeten kwam bij Jottem vandaan. Jottem is gevestigd in Oegstgeest en biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast maken ze een goddelijke appeltaart en een bijzonder goede quiche Lorraine. Nu ik deze blog schrijf vind ik dat ik Jottem maar weer snel een bezoekje moet brengen om te keuren of het nog steeds zo lekker is als in mijn gedachten.

Sindsdien is een quiche niet iets dat ik snel in een restaurant zou bestellen, maar thuis maak ik het al te graag. De lekkere geuren waarmee het huis wordt gevuld, direct warm uit de oven of als lunch koud de volgende dag. Kortom, tijd voor een top 5 van de lekkerste quicherecepten van The Lion Kitchen. Allemaal uiteraard even goed, vandaar in willekeurige volgorde.

1. Mini-quiche met spek & courgette -> recept

IMG_7663

2. Quiche met blauwe kaas & peren -> recept

KMA 002

3. Quiche Lorraine -> recept

IMG_6681.JPG

4. Mini-quiches met manchego, artisjok & grillpaprika’s -> recept

Koken met Aanbiedingen 2-111

5. Griekse hartige taart -> recept

20140226-203715