Na enigszins te zijn bijgekomen van de positieve zwangerschapstest kwam het volgende obstakel. Wat mag ik eten? HELP… Natuurlijk weet ik van nature wel een beetje wat wel en niet mag, maar ik heb mij er tot dan toe niet dusdanig in verdiept.

Ik vestig alle hoop op Google, mijn grote vriend en tevens vijand in het begin van mijn zwangerschap, en typ zwanger + eten in. Vanzelfsprekend komt het antwoord er in luttele seconden uitrollen. Ik klik op meerdere websites, maar ik word daar alles behalve vrolijk van. Ongeveer alles, wat ik lekker vind in ieder geval, wordt uitgesloten. Zo streng heb ik mijn vriendinnen nooit gezien. Alleen bevind ik mij op dat moment nog in Turkije en zijn alleen Thole en ik op de hoogte van de aankomende baby. Lichtelijk geïrriteerd probeer ik mij hier over heen te zetten en besluit bij terugkomst toch maar eens te gaan polsen.

Navraag leidt (gelukkig) tot het antwoord dat het allemaal niet zo streng is als de zwangerschapswebsites doen geloven. Het verlossende woord komt bij mijn eerste bezoek aan de verloskundige.

Kort gezegd, vertelt zij mij dat ik de volgende drie etenswaren per definitie niet mag eten:
– rauw vlees;
– vacuümverpakte vis; en
– rauwmelkse kaas.

Pfieuw, dit zet de komende maanden in een compleet ander perspectief. Echter zijn er wel een aantal dingen van belang die je in jouw achterhoofd moet onthouden. Informeer bij je slager, vis- of kaasboer als je iets besteld. Zo weet ik nu welke gerookte zalm ik mag, dat de Hollandse garnalen bij mijn visboer niet vacuümverpakt zijn en dat de rookvlees en Seranoham veilig zijn. Rauwe ham is immers niet rauw. Een klein ezelsbruggetje qua vlees die ik vaak gebruik is dat als het langer dan 3-4 dagen houdbaar is je het prima kan eten.

Het aller- allerbelangrijkste blijft echter dat je moet eten waar jij je prettig bij voelt. De ene eet alles en de ander doet het liever niet. Voor beide is wat te zeggen en daarnaast vertelt iedereen iets anders.

Echter ik zie het leven weer rooskleurig en zeker als foodie zijnde. En voor alle preggy’s: onderstaande recepten kan je met een gerust hart eten!

Kalfsrolladehertenstoofpotschnitzelenchiladas 

IMG_0543-0IMG_0616IMG_7764IMG_8930