Zou de winter dan toch echt om de hoek komen kijken? Het is elk geval vies regenachtig weer en er zijn plekken in Nederland waar het zelfs al sneeuwt. Code rood is een zelfs al een feit! Hoe het ook zij, bij dit weer hoort gewoon comfort food. In mijn ogen is dat vaak een stamppot met een rookworst van de slager en lekker veel spekjes. Van klassieke stamppotten tot de stamppot á la nu met zoete aardappel in plaats van de ouderwetse pieper. Genoeg recepten zijn er te vinden op The Lion Kitchen, waarbij het ene gerechte succesvoller is dan de andere.

Na het opmaken van de top 5 heb ik toch wel een aantal nieuwe ideeen opgedaan. Ik mis namelijk nog spruitjes of iets Oosters. Kortom, tijd om weer de keuken in te duiken. Voor nu mijn top 5 lievelings stampotten op The Lion Kitchen.

1. Zoete Aardappel & Rucola

IMG_9649[1]

2. (Rauwe) Andijvie

IMG_8285

3. Spinaziestampotje

IMG_8740

4. Klassieke boerenkool

20140208-095514

5. Stamppot met cavolo nero

pieper008