Soep is de sla van de winter, tenminste in mijn geval. Sla prikken is er voor mij niet bij tijdens de donkere maanden van het jaar. Het geeft namelijk een alles behalve voldaan gevoel. Om toch gezond aan de slag te gaan vervang ik zo rondom de herfst sla voor soep. Hetgeen ook resulteerde in een gigantische hoeveelheid aan soeprecepten op The Lion Kitchen. Inmiddels zijn we al een aantal weken thuis soepvrij, simpelweg vanwege de overload aan soep.

Naast dat soep licht verteerbaar is, is het makkelijk te maken en je vriest de rest in voor de dagen waarop je geen zin hebt om te koken. In mijn studententijd leek soep mij één van de meest ingewikkelde gerechten om zelf te maken. Eenmaal een staafmixer in huis ging er een hele nieuwe wereld voor mij open. Soep maken is zo makkelijk! En daarnaast houd ik van restjesdagen en kan je vrijwel alles kwijt in een soep. Je hoort het ik ben een grote fan van deze vloeibare maaltijd. Vandaag een top 5 met de soeptoppers van The Lion Kitchen.

1. Doperwtensoep met geitenkaas crostini’s

IMG_8178

2. Aziatische noedelsoep met garnalen

unnamed (4)

3. Preisoep met Parmezaancroutons

KMA002

4. Knolselderijsoep met walnoten & tijm

IMG_9180.JPG

5. Tomatensoep met ballen

IMG_7380