Oelala, raken jullie al in de kerststress? Geen zorgen, de komende dagen ga ik jullie volledig uit de brand helpen. Er komen nieuwe & oude recepten, ontbijtjes, hapjes en andere lekkernijen online. Kortom, je hoeft niet meer na te denken en louter The Lion Kitchen te volgen. Ook al ben je niet de grootste keukenprins- of prinses het komt (bijna) altijd goed. Ga in ieder geval als eerste aan de slag met een goede planning. Bedenk een menu, maak een boodschappenlijst, bestel bepaalde ingrediënten zoals het vlees op tijd en bedenk welke gerechten je al een aantal dagen eerder kan maken. Goede voorbeelden van gerechten die je zeker 2 dagen van te voren kan maken zijn aardappelpuree- of gratin, stoofvlees, soep of een taart. Zo verminder je een hoop stress op de dag zelf. Het aller- allerbelangrijkste is namelijk dat je volop kan genieten van de kerstdagen zelf.

Is het toch niet jouw ding om alles zelf te maken, verdeel dan de gerechten. Vraag of iedereen thuis iets lekkers maakt en dat meeneemt. Het is namelijk niet de bedoeling dat je tijdens kerst alleen maar de keuken ziet! Wat mij betreft mag de kerst komen…

Zelf houd ik het meest van een kerstdiner waarbij en vlees en vis voorkomt, bijvoorbeeld of het voorgerecht of het hoofdgerecht vis dan wel vlees en een lekker toetje na. Zorg er als laatste voor dat jouw menu niet voor een blok in je maag gaat zorgen. Een perfect voorbeeld vind je hieronder!

* Coquilles met saffraan  *

IMG_5333_1IMG_5331

Coquilles vind ik een heel feestelijk recept dat perfect past bij kerst. De twist met saffraan maakt het extra lekker!

* Rollade met walnoten- en peterseliepesto *

IMG_8310.JPG

* Aardappelstorentjes *

aardappel

* Geroosterde Groenten *

IMG_2641.JPG

De rollade met walnoten- peterseliepesto kan je in de middag al klaar maken of kijk je slager lief aan en vraag of hij het voor je wil knopen. Hetzelfde geldt voor de aardappeltorentjes en de geroosterde groenten. Op de avond zelf bak je de rollade rondom en schuif je het vlees met de overige gerechten in de oven.

* Notenbrood met gepocheerde peer & kaas *

IMG_8223.JPG

Dol ben ik op kaasplankjes als afsluiter en deze met gepocheerde peer is echt een aanrader!