Na het online zetten van deel I van het The Lion Kitchen Kerstdiner kreeg ik zulke leuke reacties dat ik maar snel aan de slag ben gegaan voor een tweede deel. Klik op de gerechten om naar de recepten te gaan en creëer een zorgeloze kerst voor jezelf. Benieuwd naar het eerste kerstmenu klik dan snel hier!

* Pappadum met zalm *

zalm001

Zalm hoort bij kerst! In plaats van een tartaar van zalm ga je aan de slag met pappadums en maak je mini pizza’s met gerookte zalm.

* Lamsrack *

IMG_2153.JPG

* Aardappels uit de oven met salie *

IMG_2215.JPG

* Geroosterde (herfst)groenten *

IMG_8897

Voor het hoofdgerecht ga je aan de slag met lamsrack, aardappeltjes uit de oven en geroosterde groenten. Zowel de marinade voor de lamsrack, de aardappeltjes en de groenten kan je al een dag van te voren maken. Op de avond zelf hoef je het grootste gedeelte alleen maar in de oven te schuiven.

* Gekarameliseerde peer met stroopwafel *

kma 1

Ik word vaak gevraagd om dit toetje te maken en het is daarom bij uitstek een feestelijke afsluiting van de avond. Je kan eventueel de peer vervangen voor bijvoorbeeld appel of ananas. Laat de kerst maar komen!